Az Optimum Szenior csomagot 7 éves kor feletti kutyák részére ajánljuk. A csomag tartalma:

 • Kombinált oltás
 • Veszettség oltás
 • Bélsárvizsgálat (2x)
 • Fizikális vizsgálat (2x)
 • Rutin vérvizsgálat
 • SDMA szűrés (korai vesebetegség diagnosztika)
 • Szív- és bőrférgesség szűrés (ELISA + Knott teszt)
 • EKG
 • Mellkas RTG
 • Hasi UH
 • Vizeletvizsgálat (vizelet státusz + üledék + fehérje/kreatinin arány)

A csomaghoz járó kedvezmények:

 • Külső élősködők elleni készítmények: -10%
 • Fogászati beavatkozások: -10%
 • Virbac Vetcomplex tápok: -5%

 

A fenti fogalmak részletesebb magyarázatát a Gyakran Ismételt Kérdések részben találhatja meg.

A csomag havidíja: 6800 Ft/ hó

A csomag összértéke (a kedvezményeken kívül) 97000 Ft, amiből a havidíj kiszámításakor 15% kedvezményt adtunk (82450 Ft).

A csomag elemeit a Hungarovet Kártya kezeli, így az aktuális program elemek (elhasznált és még elhasználható) listáját honlapunkról egyszerűen ellenőrizheti kártyaszáma megadásával.

PÉLDA

Az alábbiakban egy példán keresztül mutatjuk be a csomag előnyeit. (Az árak tájékoztató jellegűek.)

Bátor, a 9 éves kuvasz gazdája úgy dönt, hogy ebben az évben kipróbálja az Optimum programot. Bátor megkapja az éves oltásait (melyekért ekkor már nem kell fizetni, hiszen a havidíjak fedezik), elvégezzük a bélsárvizsgálatot is, ami megnyugtató eredménnyel zárul. Év közben vizelési problémák  jelentkeznek a kutyánál, így vizsgálatra kerül, amiért nem kell fizetni. Ezúttal egy vizeletvizsgálatot és egy hasi UH vizsgálatot végzünk el, szintén a csomag részeként. Ennek során a prosztata megnagyobbodását tapasztaljuk, ami sajnos az ivartalanítás hiánya miatt sok idős kutyában előfordul. A vizeletvizsgálat is ezt támasztja alá, de a fehérje / kreatinin arány enyhe emelkedése miatt felmerül egy esetleges vese probléma is. Ennek kapcsán a gazdi úgy dönt, járjunk utána a dolognak, és használjuk el a vérvételi lehetőséget is a csomagból. Itt is igazolódik a vese betegsége. Ennek ismeretében a prosztata megnagyobbodás egyik kezelési lehetősége, az ivartalanítás nem jön szóba egyelőre, amíg a vesét nem tudjuk kellően jó állapotba hozni. Még szerencse, hogy felmerült a dolog a vizeletvizsgálat kapcsán, mert egyéb tünet egyelőre nem volt. Megbeszéljük a további teendőket, kiválasztjuk a megfelelő gyógytápot, megtárgyaljuk a gyógyszeres kezelés lehetőségét. Az év vége felé ismételt vérvétellel ellenőrizzük a veseértékeket (ekkor már fizetni kell a vérvizsgálatért, hiszen az első vérvizsgálatot már elhasználtuk, de mivel már csak pár paramétert kell ellenőrizni, az összeg így sem magas). Szerencsére minden rendben van, az értékek visszatértek a normál tartományba. Mivel idős kutyáról van szó, és a prosztata megnagyobbodása során a daganat is felmerül, egy mellkas RTG-nek ellenőrizzük az esetleges áttétek jelenlétét.  Mivel Bátor mellkasa teljesen egészséges, és az idő közben elvégzett EKG is normál szívműködést mutat, az év végén úgy döntünk, hamarosan elvégezzük az ivartalanítást. Mivel az előző vérvétel már rég volt, így felajánljuk, hogy amennyiben az Optimum programot folytatják, picit korábbra hozzuk az ottani vérvizsgálatot, és elvégezzük hamarabb, hogy a műtétet ne kelljen halasztani, de fizetni se kelljen a csomag árán felül. Bátor műtéte jól sikerül, a prosztata visszahúzódik, és közben a vese továbbra is jól működik. Sikerült időben észrevennünk egy olyan problémát, ami jelentősen rövidítette volna Bátor életét.

Látható, hogy Bátor ebben az évben nem csak az oltásait kapta meg (szintén a program részeként), hanem sokat tettünk azért, hogy egészséges maradjon, mindössze egy 5800 Ft-os havidíjért. És hogy a biztonságon és folyamatos állatorvosi figyelmen kívül mit nyertünk még a programon? A csomag tartalmából adott 14550 Ft-os kedvezményen felül az év közben vásárolt kullancs és bolha elleni nyakörv árából 1000 Ft, a spot-onok árából 750 Ft kedvezményt adtunk, valamint a vesediétás tápokra az év során összesen 4500 Ft kedvezményt írtunk jóvá. Tehát ebben az esetben több, mint 20800 Ft-ot is spórolt a család, azon felül, hogy egyik állatorvosi vizit sem jelentett jelentősebb kiadást, hiszen a havidíjas rendszer kiegyensúlyozottá tette a költségeket.